Rob Ruggenberg persoonlijk

Foto van Rob Ruggenberg

Rob Ruggenberg werd op 14 juli 1946 geboren in Wassenaar, aan de Noordzeekust. Zijn vader was conducteur-bestuurder bij de Gele Tram, die reed tussen Den Haag en Leiden.

Nadat Rob zes jaar bij de Koninklijke Marine doorbracht (als radiotelegrafist) en daarbij de halve wereld zag, ging hij op eigen houtje reizen. Hij werkte in een kibboets in Israël en woonde daarna in enkele Afrikaanse landen. In 1969 keerde hij terug naar Nederland en werd journalist.

Rob op San SalvadorHij begon zijn journalistieke loopbaan in de stad Dordrecht, waar hij het vak leerde bij het Dordts Dagblad.

Daarna werkte hij voor Trouw, voor de Brabant Pers (een samenwerkingsverband van regionale dagbladen) en voor het Brabants Dagblad.

Reizen

Bij die kranten vervulde hij bijna alle functies. Hij was verslaggever, werd eindredacteur, toen chef van de eindredactie, en daarna reportage-redacteur (de droom van elke journalist). In die functie reisde hij weer de hele wereld rond.

Tegenwoordig schrijft hij het liefst historische avonturenromans voor de jeugd. De ervaringen die hij bij zijn reizen opdeed komen daarbij goed van pas.

Ronde Tafel

Rob is lid van de Schrijvers van de Ronde Tafel, een genootschap van schrijvers die zich specialiseren in historische jeugdboeken.

Meer informatie over Rob vind je op Wikipedia.