'Zwemmen met dolfijnen, dat is puur geluk, man'

Tientallen mensen hebben op het Internet hun ervaringen beschreven met zwemmen met dolfijnen. Soms gaat het om wonderlijke gebeurtenissen. Een greep:

,,Ik woon vlak bij zee en ontmoet vaak dolfijnen bij het zwemmen. De laatste tijd heb ik iets van telepathische communicatie met ze. Alsof er een beeld in mijn hoofd ontstaat, heel vreemd. Ik geloof niet zo aan telepathie, ik denk dat het eigenlijk iets fysieks is, iets met elektriciteit of misschien radiosignalen. Mijn huid voelt anders aan als ik bij de dolfijnen ben. Ik praat er nooit over, want mensen lachen me uit als ik het vertel."
Joyce King, Verenigde Staten

,,Ik heb vreemde ervaringen met dolfijnen bij het kanoen. Als ik train in mijn race-kajak komen ze precies naast de boeg zwemmen, waardoor een kleine golf ontstaat waar de kajak op surft! Daardoor ga ik veel sneller dan wanneer ik gewoon zou peddelen. Het is heel opwindend, en bovendien komt er een soort golvende magie tot mij. dat gevoel werkt nog dagen door."
A. Dreyer, Perth, Australie

,,Ik heb nu meer dan 400 uur met spinner dolfijnen gezwommen bij Hawaii en het is nu zo ver dat de moeders hun baby's om mij heen laten zwemmen, terwijl ze al die tijd buzzen en klik-geluidjes maken. Ik speel spelletjes met ze en probeer met ze te praten. Ik blijf meestal drie uur in het water - daarna ben ik uitgeput."
Trisha Lamb Feuerstein, Verenigde Staten

,,Ik ga een paar keer per week surfen langs de kust van het Torrey Pines State Park bij San Diego en de dolfijnen komen vlakbij. net als ik vinden ze het heerlijk om in vliegende vaart de golven te berijden. Ik heb er nog geen een aangeraakt, hoewel ze soms zo dichtbij komen dat ik maar een hand hoef uit te steken. Op een dag, toen ik een vriend bij me had, sprong een dolfijn uit het water gewoon over hem heen."
Tiffany Tishinski, San Diego, VS

,,Ik heb een nauwe relatie met een vrouwelijke dolfijn in het zuiden van Frankrijk. Ik durf niet te vertellen waar precies, want dan komen er vast horden toeristen op af. Je moet het zelf eens proberen. Het is een fantastische ervaring, misschien wel het mooiste wat mij in mijn leven is overkomen."
F. Brochier, Marseille, Frankrijk

,,Ik woon op de Florida Keys. Bijna iedere dag zwem ik op hetzelfde tijdstip (rond lunchtijd) naar een klein eilandje en terug. Ik draag een snorkel en zwemvliezen. regelmatig kom ik onderweg een groepje dolfijnen tegen met wie ik speel. Bijvoorbeeld: ik duik en pluk wat zeegras en geef het aan een dolfijn. Dan verdwijnt de dolfijn, plukt ook wat zeegras en biedt het mij aan."
Marilyn Branch, Key West, VS

,,Ik ging een keer, laat in de middag, bij Newcastle surfen. Ik was de laatste in het water en ik was een beetje bang omdat daar soms haaien zitten. Ineens scheurden tien dolfijnen langs mij op. Ik deed het in mijn broek van angst. Jezus, het zijn GROTE dieren als ze zo vlak bij je zijn! Maar nu? Ik weet niks beters dan perfecte golven, een ondergaande zon en dolfijnen zwemmend om je heen. Dat is puur geluk, man."
Cameron Atkinson, Port Stephens, Australie

,,Ik heb twee keer met dolfijnen gezwommen. De ene keer in Plettenberg Bay, in Zuid-Afrika, met een school van misschien wel honderd. De andere keer was in Australie met een georganiseerde tour. Het waren onvergetelijke ervaringen. Het zijn de meest bijzondere dieren die ik ken. Ik zal die ontmoetingen nooit vergeten."
Andrew Sonnenberg, Kaapstad, Zuid-Afrika

,,Er is een wereld van verschil tussen de getrainde dolfijn in een dolfinarium en een wilde dolfijn die vier meter de lucht in springt, puur voor de lol (voor zijn lol dan, want ík schrok me dood). Of bijvoorbeeld de dolfijn met wie ik een uur kon surfen, als enige! Om hem voor me zelf te houden riep ik naar het strand: 'Haai, haai'. Haha, niemand durfde toen meer het water in."
George Elston, Key West, VS

,,Ik was op vakantie bij de Maldiven en wij hadden ergens gesnorkeld, toen er plotseling een donkere schaduw langs me scheerde. Echt waar: op nog geen 20 cm van mijn gezicht, ik schrok me rot. Toen pas zag ik ze: een hele groep dolfijnen. Ze kwamen terug en ik zweer bij god, er was er eentje die heel zacht, heel vriendelijk, tegen mijn duikmasker aantikte en geluidjes maakte. Even later verdwenen ze. Het duurde drie tot vijf minuten en het was pure magie."
Richard Eggleston, Engeland

,,Ik heb met dolfijnen in een bassin gezwommen, maar ze wilden niets met mij te maken hebben. Ze waren niet agressief of zo, maar ze bleven gewoon bij mij weg. Toch zou zo best agressie kunnen ontstaan, want ik heb gezien hoe andere mensen die dieren alsmaar achterna bleven zwemmen, omdat ze ze per se wilden aanraken. Goh, ik zou graag eens met wilde dolfijnen willen zwemmen."
Jennifer Anker, Brookhaven, VS

,,Hier, in het paradijs op Guam, hebben wij walvissen en dolfijnen gevonden voor wie wij klassieke muziek spelen. Het is prachtig om te zien hoe zij in rondjes om ons heen zwemmen terwijl wij in ons bootje muziek maken. Soms zwemmen we even met ze op. Als we uiteindelijk naar huis varen, maakten ze huil- geluidjes en blijven ze ons volgen tot de plaats waar het drukker wordt."
Rosemarie Underwood, Guam

,,Ik heb het echt gedaan! Het was deze zomer bij de Bahama's. Het was zo leuk. Wij waren met een groep, maar de dolfijnen kozen alleen mij uit om mee te spelen, misschien omdat ik de jongste was (ik ben 12 jaar). Het zijn vreemde dieren hoor, ik denk dat ze zich bij kinderen het prettigst voelen."

Jenny Gelston, VS

Terug naar het artikel 'De magische aanraking van de dolfijn' Of naar de inhoudsopgave van alle artikelen.